Pastrama de pui

de RuxyRux in Mezel de casa, 28 Ian 2013 | 25816 vizualizari

 

Ceva delicios facut in casa...de pus la pachetel...stiti voi, merge bine cu mustar...spargeti si-o ceapa si gata...e tare gustoasa! :) Ah...cu ceapa nu va duceti la servici...miroase si-i dati gata pe colegi! :)))) Daca aveam si-o afumatoare era grozav..dar n-am... asa ca ma gandesc sa imi fac una data viitoare :) si totusi e perfecta si asa :)

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari
  • grasime de gaina
  • 1 capatana mare de usturoi
  • boia dulce
  • ienibahar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline 2 linguri
  • 2 cani mari de apa pentru saramura
  • sfoara noua pentru legat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Avantajul la aceasta bunatate e ca ai scapat de cumparat de la magazin...dezavantajul e ca dureaza , va sta la saramura cu usturoi  24 de ore....dar eu zic ca merita!

Vom face dintr-o cana de apa si o capatana de usturoi, sarea, uleiul si restul de condimente o saramura in care vom scufunda pieptul de pui pentru 24 de ore. Punem la rece acoperind vasul cu folie.

Dupa 24 de ore scoatem carnea, o ungem bine cu grasimea de gaina, apoi o tavalim prin boia, o legam bine cu sfoara si o asezam intr-o cratita( eu am avut de ceramica). Turnam deasupra saramura plus inca o cana de apa. Lichidul va trebui sa ajunga la jumatatea carnii de pui.

Coacem pentru o ora si jumatate la 200 de grade, avand grija ca la fiecare jumatate de ora sa intepam cu o tepusa carnea apoi sa ungem bine cu saramura din vas. Eu am si intors o data pe partea cealalta bucatile de pui.

Lasati sa se raceasca bine si serviti dupa pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 18:26

grozava pastrama

Alexandra Burz 1

18.12.2013, 13:06

suuper..

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrama din piept de pui